Wariacje smakowe

Nasze wypieki tworzymy na podstawie domowych receptur, używając ekologicznych i pełnowartościowych produktów. Nie stosujemy chemii, spulchniaczy, sztucznych aromatów, stabilizatorów i wzmacniaczy smaku.

Do barwienia ciast i lukru używamy tylko naturalnych barwników spożywczych.

RODZAJE BISZKOPTÓW:

jasny

ciemny (na bazie oryginalnego kakao)

tęczowy (6 kolorów) lub jeden/kilka wybranych kolorów

orzechowy – na bazie orzechów włoskich

makowy

Masy naszych tortów są lekkie i puszyste, na bazie śmietany 36% i serka mascarpone. Dzięki nim tort jest delikatniejszy, nie tłusty i przyjemniejszy w spożyciu. Masy owocowe wykonywane są ze świeżymi owocami lub z frużeliną przygotowaną wg domowej receptury.

RODZAJE MAS I PRZEŁOŻEŃ:

1)  STANDARD – masa śmietanowa z serkiem mascarpone

2)  CHOCOLATE – masa  śmietanowa z dodatkiem gorzkiej/mlecznej czekolady

3)  COFFEE  – masa śmietanowa z serkiem mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej

4)  CAPPUCCINO – masa śmietanowa z białą czekoladą i kawą cappuccino

5)  STRACIATELLA – masa śmietanowa z serkiem mascarpone i pokruszonymi kawałkami gorzkiej/mlecznej czekolady

6)  CHAŁWA – masa śmietanowa z serkiem mascarpone z dodatkiem chałwy królewskiej

7)  OWOCOWE SZALEŃSTWO – masa śmietanowa z serkiem mascarpone z dodatkiem krojonych owoców brzoskwiń/ananasów/truskawek (sezonowo)/owoców leśnych (sezonowo)

8)  OWOCOWA CHMURKApuszysty krem śmietanowy z serkiem  mascarpone i domową frużeliną truskawkową/wiśniową

9)  KINDER PARTY – masa śmietanowa z serkiem mascarpone i pokrojonymi kawałkami truskawkowej galaretki

 

Specjalne:

10)  CZARNY LAS – ciemna masa śmietanowa z gorzką czekoladą i wiśniami oraz masa śmietanowa (ciemne blaty nasączone wiśniówką)

11) TIRAMISU – masa śmietanowa z mascarpone posypana oryginalnym kakao  (blaty nasączone kawą)

12)  RAFAELLOmasa śmietanowa z serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi (blaty nasączone likierem kokosowym)